marți, octombrie 09, 2012

Top cele mai frumoase orase din Romania

Romania este o tara frumoasa cu orase pe masura! Topul celor mai frumoase din Romania in opinia turistilor sunt: Sibiu, Iasi, Sighisoara, Constanta, Timisoara si Brasov.

Ce putem descrie in cateva randuri cele mai frumoase orase din Romania?

Sibiu - un important centru cultural si economic (edificii religioase, cladiri importante, statui si monumente, muzee, strazi si piete), in 2007 Sibiul a fost declarat Capitala Europeana a Culturii.



Iasi - potrivit recesamantului din 2012, Iasiul este al doilea oras ca marime din Romania si este principalul centru urban din nord-estul tarii, centru universitar important.

Sighisoara - aici se poate vizita cea mai frumoasa si impunatoare cetate medievala din Europa (centrul orasului medieval este in patrimoniul cultural mondial Unesco din 1999)

Constanta - alaturi de Cluj Napoca, Constanta este orasul ceu cel mai ridicat standard de viata din Romania, se afla pe coasta Marii Negre si este cel mai vechi oras atestat din tara, orasul distractiei in sezonul cald.

Timisoara - obiective turistice importante, universitati importante, oras multicultural.

Brasov - institutii de cultura renumite, diverse stiluri arhitecturale, manifestari culturale specifice Brasovului, parcuri si rezervatii naturale

Ce orase frumoase din Romania considerati ca nu au fost mentionate?

Posibil sa va placa articolul Locuri interesante de vizitat in Romania

Niciun comentariu: